Elektrisch rijden en MVO


Subsidieregeling Emissieloze bedrijfswagens 2023

Vanuit de Nederlandse rijksoverheid is de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfswagens (SEBA) beschikbaar. Deze subsidie geldt voor ondernemers en non-profitinstellingen en biedt een teruggave van 10% van de netto-catalogusprijs tot een maximum van € 5.000 voor iedere bedrijfsauto. Let op: het subsidiebudget wordt per kalenderjaar bepaald.

Het subsidievoordeel op een Renault Kangoo E-Tech electric bedraagt hiermee tenminste € 2.969,- en op een Renault Master E-Tech electric zelfs € 5.000.

Voor alle Renault Bedrijfswagens

Voor 2023 is een bedrag van € 33 miljoen beschikbaar. Alle Renault Bedrijfswagens komen in aanmerking voor deze subsidieregeling. Bovenop deze subsidieregeling blijft de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) óók van toepassing voor ondernemers.

Kijk op www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seba voor de meest actuele informatie en het nog resterende beschikbare budget.

Elektrisch rijden extra aantrekkelijk voor ondernemers

  • lagere verbruikskosten
  • lagere onderhoudskosten
  • géén CO2-uitstoot
  • géén wegenbelasting (tot 2025)
  • onbeperkte toegang tot de grote binnensteden, ook ná 2025

WELK MODEL KIEST U?

Elektrische mobiliteit

Elektrische mobiliteit stelt je in staat jouw organisatie verder te verduurzamen. Je draagt daarmee bij aan een betere luchtkwaliteit en daarmee de leefbaarheid voor iedereen. De overheid stuurt steeds meer aan op de inzet van zero emissie voertuigen. Dit heeft ook impact op jouw bedrijf. Wij zien daarom kansen voor jou. Door je wagenpark tijdig en op de juiste manier te elektrificeren is het mogelijk extra of nieuwe business te genereren. Met elektrische voertuigen kun je bijvoorbeeld voldoen aan duurzaamheidseisen in aanbestedingen en heb je een streepje voor op de concurrentie.

Hoe duurzaam zijn wij?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben wij altijd belangrijk gevonden. Binnen ons bedrijf geven wij op verschillende terreinen inhoud aan het thema duurzaamheid. Het gaat hierbij om milieu, maatschappij en mensen.

MILIEU
Op alle vestigingen hebben wij energiebesparende maatregelen genomen. Natuurlijk doen we aan duurzame afvalverwerking. De daken van de meeste vestigingen zijn voorzien van zonnepanelen en daarmee zelfvoorzienend wat betreft energie. 

MENSEN
Het welzijn van onze medewerkers staat voorop. Wij bieden hen een veilige werkomgeving, begeleiden hen zo goed mogelijk, bieden trainingsmogelijkheden aan en betrekken hen bij ontwikkelingen binnen ons bedrijf. De scores van een onlangs gehouden tevredenheidsonderzoek laten zien dat onze medewerkers met veel plezier bij ons werken . Velen van hen zijn al lange tijd verbonden aan ons bedrijf.

MAATSCHAPPIJ
Ook zijn we actief naar onze omgeving. Jaarlijks doneren we een percentage van onze omzet aan goede doelen. In 2023 konden we onder andere de Stichting Re-boost en de Weggeefkelder blij maken met een grote donatie.
Daarnaast sponsoren we diverse lokale verenigingen en initiatieven. Ook creëren we stage- en werkervaringsplekken voor leerlingen en mensen die wat verder van de arbeidsmarkt afstaan.

Bekijk ons MVO-rapport

Laadmogelijkheden

Bij ons kun je terecht met vragen ten aanzien van laadoplossingen. Laadoplossingen zijn zeer belangrijk bij de aanschaf van elektrische voertuigen. Wij stellen de continuïteit van jouw bedrijfsvoering voorop. Dit betekent dat wij meedenken over laadoplossingen die ervoor zorgen dat het ondernemen voorop staat en de elektrische auto’s perfect geïntegreerd zijn binnen jouw bedrijf.

Wij helpen je graag met vragen rondom wallboxen, laadpalen en laadpleinen en kunnen je in contact brengen met relevante partijen.
Onze vier Accountmanagers Zakelijke Markt, Rob, Martijn, Ali en Tom weten alles van elektrische voertuigen en laadinfrastructuur en voorzien je graag van een goed advies.