Bijtelling van jouw leaseauto in 2024


Wat is bijtelling?

Een auto van de zaak wordt gezien als ‘verkapt loon’. Je betaalt daarom inkomstenbelasting over een deel van de waarde. In deze berekening wordt de fiscale waarde gebruikt. Dit is de cataloguswaarde van de leaseauto inclusief alle opties en extra’s. Voor Private Lease geldt geen bijtelling. 

Als je geen of weinig privékilometers maakt
Rijd je minder dan 500 privékilometers? Dan betaal je geen bijtelling. Wel moet je een sluitende rittenadministratie bijhouden om dit aan te tonen.

Lagere bijtelling voor E-Tech electric

Rijd je in een uitstootvrije leaseauto? Dan betaal je een lager bijtellingspercentage over de eerste € 30.000 van de cataloguswaarde. Is de cataloguswaarde van jouw leaseauto hoger, dan betaal je over de rest van de waarde een percentage van 22%.

In 2024 is het lage percentage 16%, daarna loopt dit percentage jaarlijks geleidelijk op naar 22%.

de renault scenic e-tech 100% electric
Bijtelling20222023202420252026
percentage bijtelling16%16%16%17%22%
grens cataloguswaarde€ 35.000€ 30.000€ 30.000€ 30.000n.v.t
bijtelling elektrische auto per jaar

E-Tech electric met extra lage bijtelling

100% elektrisch rijden is naast schoon, stil en snel, ook nog eens extra voordelig qua bijtelling. Over de eerste € 35.000 betaal je maar 16%. En opladen is veel voordeliger dan tanken. De elektrische Twingo en Zoe zijn dan ook populaire leaseauto’s. Wil je graag een maatje groter rijden? Bekijk dan nu de nieuwe Megane E-Tech electric.

Populaire Renault Hybrid en Plug-in Hybrid leaseauto’s

Renault heeft een aantal echte leasetoppers afgeleverd. Zoals de Clio, Captur, Akana en Megane Estate. En zeker de Plug-in Hybrid en Hybrid versies zijn nu zeer gewild. De elektrische kilometers zijn extreem voordelig, en je kunt ook nog eens vertrouwen op de zuinige verbrandingsmotor tijdens lange (vakantie)ritten.

Ontdek de mogelijkheden van zakelijk rijden

Er zijn veel goede redenen om een Renault zakelijk te rijden. Zeker voor (kleine) ondernemers of grote bedrijven. Welke redenen dat zijn? We leggen ze je graag persoonlijk en op maat aan je uit. Neem daarom vandaag nog contact op met onze specialisten en ontdek de voordelen.