Onderhoud en service
Tips & Tricks


 • EHBK: Eerste Hulp Bij Kou

  Koude autostoelen, condensatie op de ramen en een ijzig stuur: wanneer de nachttemperaturen ver onder nul duiken, is een bijna bevroren auto-interieur verre van comfortabel. Niet enkel is kou en vorst oncomfortabel, het kan ook gevaarlijk zijn om onvoorbereid de weg op te gaan. Graag geven we je 5 handige tips om je auto de barre winter probleemloos door te laten komen.

   

  Lees verder
 • De 10 beste tips voor het onderhoud van je auto

  Je kunt veel zelf doen om de levensduur van je auto te verlengen.
  Sterker nog: goed auto-onderhoud is  niet ingewikkeld en hoeft al helemaal niet duur te zijn.
  Wat je zelf kunt doen om je auto goed te onderhouden? Lees hier de 10 tips!

   

  Lees verder
 • Elektrische auto kopen, waar let je op?

  Elektrisch rijden is steeds populairder. Logisch, want het is schoon, milieuvriendelijk en de gebruikskosten zijn lager. Maar waar let je op bij de aanschaf van een elektrische auto?

  Lees verder
 • Check je bandenspanning

  Dit lijkt een voor de hand liggende, maar het is nog steeds een punt dat door veel mensen over het hoofd wordt gezien. De juiste bandenspanning is cruciaal voor een optimaal weggedrag van uw auto. Ook is het van belang voor een laag brandstofverbruik, een lage bandenslijtage, en de veiligheid van de bestuurders en overige bestuurders op de weg.

  Lees verder
 • Houd je auto schoon

  Wie houdt er niet van een schone, glimmende auto? Het geeft meer rijplezier en rijdt beter. En er zijn nog meer redenen te benoemen om de auto goed schoon te houden. Om deze redenen houd je het hele jaar de auto schoon!

  Lees verder
 • Tank op tijd!

  De brandstofprijzen zijn nog steeds enorm hoog. Hierdoor stel je jouw bezoekje aan de pomp het liefst zo lang mogelijk uit. Maar hoe schadelijk is het om pas te tanken wanneer je auto bijna geen benzine of diesel meer heeft?

  Lees verder
 • Hoe houd je je auto betrouwbaar?

  Natuurlijk wilt u op uw auto kunnen rekenen. Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Om dit te voorkomen is preventief onderhoud heel belangrijk.

  Lees verder
 • Neem je fiets veilig mee

  Neemt u uw fiets mee achterop de auto, zorg er dan voor dat u de juiste fietsendrager kiest voor het gewicht van de fiets.

  Lees verder
 • Hoe zorg je goed voor je airco?

  Hoe moet je eigenlijk omgaan met de airconditioning van je auto? Vergt dat veel onderhoud, hoe gaat het in zijn werk en wat zijn de kosten? Wij geven u graag advies…

  Lees verder
 • In welke omringende landen zijn winterbanden verplicht?

  In Nederland is het niet verplicht om op winterbanden te rijden. Omdat deze regels per land verschillen, maakten wij een overzicht van de regels voor het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen per land.

  Lees verder
 • Ga fris en relaxt op weg, doe nú de gratis Airco Check!

  Met vrienden naar het strand om te genieten van de eerste warme lentedag, relaxed naar uw werk of met het gezin een weekend weg? Waar u ook heen gaat, met een goed werkende airco wordt rijden in uw Renault nog prettiger.

  Lees verder