Laatste nieuws
Blijf altijd op de hoogte


De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy

Het nieuwe lid van de Trophy familie – die groeit sinds de lancering van de eerste Mégane R.S. – is voorzien van een volledig geoptimaliseerde 1,8-liter turbomotor met een toegenomen output van 300 pk,  220 kW en 420 Nm*. De verbeterde prestaties zijn vooral te danken aan de toepassing van baanbrekende technieken, zoals de turbocompressor en het uitlaatsysteem. De motor is te combineren met een handbediende zesbak of automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling. De Renault Mégane R.S. Trophy is eind 2018 leverbaar. Prijzen worden later bekend gemaakt.

Ik was betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Renault Mégane R.S. en ben blij dat een nog sportievere versie aan het aanbod is toegevoegd! – Nico Hülkenberg

Behalve de nieuwste innovaties van Renault Sport op het gebied van chassis en wielophanging, inclusief 4CONTROL vierwielbesturing en schokdempers met hydraulische compressiestops, is de nieuwe Mégane R.S. Trophy ook standaard uitgerust met het Cup-chassis met stijvere dempers en een nieuw Torsen® mechanisch limited-slip differentieel. Dat geldt ook voor de gietijzer-aluminium remschijven op de vooras, specifieke 19-inch wielen en high-performance Bridgestone banden die optioneel kunnen worden gecombineerd met nieuwe, exclusieve en nog lichtere wielen.

Lees het volledige persdossier in de bijlage.

Terug naar overzicht