Renault
TWIZY

Plug into the positive energy

De TWIZY, 100 % elektrisch en mobiel, verandert je leven in de stad. Deze tweezitter beschermt je, is comfortabel, elektrisch aangedreven, open, energiek, grappig en stoer tegelijk. De TWIZY leidt de elektrische revolutie met een super innovatief design.

Deze vierwieler mag worden bestuurd met een scooter rijbewijs; dus ook zonder autorijbewijs en vanaf de leeftijd van 16 jaar: kies de TWIZY 45.
Laat de energie maar stromen met de TWIZY!

Nieuwsgierig? Bereken online uw inruilwaarde en ontvang direct een offerte per e-mail. Voor een exacte taxatie van uw auto en een offerte op maat ontvangen wij u graag in een van onze showrooms, onze verkoopadviseurs staan u graag te woord. U kunt dan meteen een vrijblijvende proefrit maken!

Fotogalerij


Direct contact
Stel hier uw vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beleef, Fun, Design, Twizy, 100 % elektrisch, Ultieme vrijheid

Tijden veranderen…

Het wachten is voorbij. De Twizy is er! Deze nieuwe elektrisch aangedreven auto verandert VANDAAG NOG jouw leven in de stad. De tweezitter biedt bescherming, comfort en maximale bewegingsvrijheid. Twizy staat voor energie, openheid, plezier en lef. Met zijn innovatieve design geeft de Twizy een nieuwe impuls aan de elektrische revolutie.
Laat de energie stromen!

Je bent ondernemend…

Met de Twizy beweeg je je op een nieuwe manier door de stad. Dankzij het open ontwerp zit je als bestuurder binnen, maar blijf je in direct contact met je omgeving, zo mis je niets van
wat er buiten gebeurt. Rijden in een Twizy is volop genieten en een belevenis op zich … exclusief voor Twizy-fans!

De Twizy is gemaakt voor de stad

De Twizy is uniek – en dat geldt zeker ook voor zijn verrassende design. De Twizy heeft vormen die je nooit eerder hebt gezien. Bepalend voor die vormen is de functie: je bent beschermd, maar behoudt alle vrijheid. De switchblade deuren* openen verticaal, wat heel handig kan zijn in drukke straten. En kijk eens omhoog: het panoramisch dak* van de Twizy biedt een geweldig uitzicht op de stad.

* Switchblade deuren en panoramisch dak optioneel beschikbaar

Altijd parkeerruimte

Waar kan ik parkeren? Het antwoord van de Twizy: overal! Laat je niet langer tegenhouden om te gaan en staan waar jij wilt, want de Twizy neemt zo weinig ruimte in dat je altijd wel een parkeerplekje vindt. En je kunt ook de kleding dragen die jij wilt, want in de Twizy zit je droog. Er kan één passagier mee. En bedenk goed wie je uitnodigt, want de knusse ruimte zorgt voor een intieme sfeer … Dat is de magie van de Twizy !

Bescherming

Twizy biedt plaats aan twee personen die achter elkaar zitten, maar dan wél op vier wielen. Zoals ieder modern, veilig voertuig is ook de Twizy uitgerust met veiligheidsgordels, die voorwaartse en zijwaartse bewegingen opvangen. Het innovatieve, buisvormige chassis en de bestuurdersairbag bieden optimale bescherming bij een eventuele botsing. Je kunt dus met een gerust hart iemand meenemen. En je haar blijft ook in model, want een helm hoef je niet te dragen!

Dynamisch

De Twizy rijdt op elektriciteit, dus de lucht blijft schoner. Hij heeft een fluisterstille motor, dus minder stadslawaai. Hij is compact, dus hij draagt bij aan een betere doorstroming van het stadsverkeer. Tien jaar lang praktijkgericht onderzoek naar schonere energie heeft geresulteerd in een aantal simpele, maar gewaagde ideeën. Renault introduceert de Twizy: een auto die het leven in de stad leuker maakt dan ooit tevoren.

Veelzijdig

Als je in de stad woont, moet je rekening houden met anderen. De Twizy straalt respect uit voor je medemens. Met aandacht voor het milieu, maar ook voor het algemeen welzijn en voor veiligheid. De Twizy is individualistisch, maar ook betrokken en sociaal, en houdt bovendien rekening met jouw behoefte aan nieuwe, verrassende snufjes. Met de Twizy krijgt de stad meer smoel!


Hoe ziet jouw Twizy eruit?

Urban:

Zoveel mensen, zoveel wensen. De Twizy is er in vele kleuren, variërend
van rustig tot uitbundig. Er zit zeker iets van jouw smaak bij! Zo is er
de Twizy Urban, die de typische kenmerken van de Twizy uitstraalt:
wendbaarheid, dynamiek en veiligheid. Dit model spreekt voor zichzelf.
De Twizy Urban is een plezierige belevenis op zich.

Personalisatie mogelijkheden
Ontdek de personalisatie mogelijkheden voor de Twizy Urban. Je kunt helemaal customizen naar jouw smaak: voer je persoonlijke voorkeur tot in de puntjes door.

Personalisatie interieur
Niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant kun je aan je eigen wensen aanpassen. Kies voor verschillende kleuren stoelbekleding of voor een andere interieur ambiance.

Technic:

Bij de Twizy Technic is het moderne karakter doorgevoerd tot in de kleinste details: zwarte carbon decoratie op het dak, het dashboard en de deuren*, metaallak en de hoogglans zwarte lichtmetalen wielen als ultieme finishing touch. Voor extra contrast zijn de lijsten rondom de opening altijd uitgevoerd in Blanc Neige. De lakwitte afwerking van het dashboard en het frame van de voorstoel geven het interieur een elegante en luxe uitstraling.

* Wanneer gekozen is voor switchblade deuren

Opbergmogelijkheden

Dankzij de 40 liter opbergruimte van de Twizy houd jij je handen vrij voor het rijden. In de twee dashboardkastjes kun je heel wat opbergen: bijvoorbeeld je smart-phone, je zonnebril, je concertkaartjes en andere persoonlijke eigendommen. Ook in de opbergnetten* kun je spullen kwijt. De zitting van de zitplaats achter kun je omdraaien voor een extra afgesloten opbergruimte met een inhoud van 33 liter. Heb je nog meer ruimte nodig? Dan kun je een speciale tas* (inhoud: 50 liter) meenemen, die je op de passagiersstoel kunt bevestigen. Kan het nog mobieler?

* Als accessoire beschikbaar

Technologie

De batterij opladen? Supereenvoudig! Open de klep aan de voorzijde en trek het snoer naar buiten. De Twizy is aan te sluiten op elk regulier stopcontact van 230 volt. Ook kan de Twizy worden geleverd met een type 2 mode 3 laadstekker voor gebruik bij (publieke) laadpunten. Binnen 2,5 uur zal de batterij voor 80% weer geladen zijn, na 3,5 uur is hij volledig geladen. De reductiebak met continue overbrenging zorgt ervoor dat de Twizy zuinig rijdt en dat je lekker ontspannen kan rijden doordat je niet hoeft te schakelen. De econometer op het dashboard informeert je over hoe ver je nog kunt rijden voordat de batterij moet bijladen.

Hoe werkt de Twizy eigenlijk? De Twizy wordt geladen met 2000 Watt, hierdoor wordt de batterij met een maximale capaciteit van 6,1 kWh gevoed. Als de Twizy in beweging is levert deze batterij vermogen aan de soepele en krachtige elektromotor. Hoe meer energie er uit de batterij wordt geleverd bij de motor, hoe meer vermogen deze levert. De motor drijft een reductiebak aan met een vaste overbrenging, hierdoor heb je geen schakelgangen en rijdt de Twizy soepel en ontspannend. Uiteindelijk drijft de reductiebak de achterwielen aan, en op deze manier ben je onderweg naar nieuwe avonturen!

Comfort

Geen jaloezie aan boord van de Twizy : zowel de bestuurder als de passagier zitten comfortabel. Omdat sommigen de voorkeur geven aan een zo open mogelijke auto, terwijl anderen juist wat meer beslotenheid willen, valt optioneel te kiezen voor switchblade deuren of een isolatiedeken voor bestuurder en passagier . Laat je het liefst veel licht binnenkomen en wil je genieten van uitzicht rondom, dan kun je optioneel kiezen voor het panoramadak . Is het geen mooi weer, en wil je extra beschut zitten, dan kun je kiezen voor de als accessoire leverbare zijruiten. Daarnaast is er nog een hele handige accessoire leverbaar : een handsfree Bluetooth®-kit met LCD-display. Hiermee kun je inkomende gesprekken op je mobiele telefoon beantwoorden, een telefoonnummer kiezen in je telefoonboek en naar je muziek luisteren. Zo blijf je in contact met de wereld om je heen . Typisch Twizy!

Veiligheid

In de Twizy ben je prima beschermd. Het buisvormige chassis, ontwikkeld door Renault Sport, vangt de schok op bij een eventuele botsing. De vier schijfremmen zorgen ervoor dat je zelf gevaarlijke situaties kunt vermijden. De vierpuntsveiligheidsgordel op de bestuurdersstoel en bestuurdersairbag – uniek voor een voertuig als de Twizy – maken het veiligheidssysteem compleet. Om het veilige gevoel compleet te maken wordt de Twizy geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie zonder kilometer beperking. De motor heeft zelfs 3 jaar garantie zonder kilometer beperking. De batterij wordt gegarandeerd volgende de batterijhuur overeenkomst. Voor meer informatie over de garantievoorwaarden kunt u terecht bij uw Renault Z.E. dealer.

Ontdek ‘m nu bij Nieuwendijk!

Renault TWIZY downloads

Wilt u meer informatie over de Renault TWIZY? Bekijk de brochure en prijslijst en laat u verrassen door deze unieke Renault. U bent van harte welkom om een proefrit te maken!