E-Tech


E-TECH: de slimme hybride optie voor iedereen

Dit zijn de nieuwe hybride motoren van Renault

Als pionier op het gebied van elektrisch rijden, hebben we nu ook een innovatieve en exclusieve E-TECH-technologie ontwikkeld in samenwerking met het Renault F1 Team. Met deze technologie, die door 150 patenten is beschermd, bouwden we 2 sterke en zuinige hybride motoren:

  • E-TECH: hybride motor
  • E-TECH Plug-in: hybride motor die kan worden opgeladen op netstroom

Met onze E-TECH-technologie kun je:

  • Duurzamer rijden
  • Besparen op je brandstofkosten
  • Voordeel behalen op de wegenbelasting

Ontdek de E-Tech modellen

Hybride of Plug-in hybride motor

HEV
Een hybride (HEV) auto heeft een verbrandingsmotor en een accumotor. Je kunt de batterij van een HEV niet opladen met een stekker. De batterij wordt bijgeladen door energie die vrijkomt tijdens het rijden en afremmen. Een hybride auto kan korte afstanden volledig elektrisch rijden en schakelt daarna automatisch over op de verbrandingsmotor.

PHEV
De Plug-in hybride (PHEV) is een tussenvorm van een hybride en volledig elektrische auto. Bij een PHEV beschikt de auto over een brandstofmotor en een grotere batterij, die je met een stekker kunt opladen. Hierdoor kun je korte afstanden volledig elektrisch rijde, en kun je voor de aandrijving van de wielen, zowel de batterij als de brandstofmotor aanspreken.

Proefrit Aanvragen

 

E-TECH: de hybride auto’s van Renault

Nieuwe Renault CLIO E-TECH: de voordelen van deze hybride auto zijn beschikbaar in 2020


Tot 80% elektrisch rijden in de stad
Dankzij de E-TECH-technologie kun je tot 80% volledig elektrisch rijden in de stad en zelfs 100% elektrisch starten.

40% minder brandstofverbruik
Met onze hybride E-TECH-motor kun je tot 40% brandstof besparen in vergelijking met een auto met een brandstofmotor (tijdens ritten in de stad).

Een ongeëvenaard reactievermogen
Je profiteert hiermee van de expertise die Renault heeft op het gebied van elektrisch rijden.

 

 

E-TECH Plug-in: de oplaadbare hybride autos’ van Renault

Met deze SUV kun je alledaagse ritten uitvoeren zonder brandstof te verbruiken. En tijdens langere ritten (bijvoorbeeld om op vakantie te gaan) hoef je je geen zorgen te maken om de actieradius.

In de elektrische modus kan er meer dan 45 km gecombineerd worden gereden*. En in de stad kan dat tot 65 km*. Daarmee is de nieuwe CAPTUR E-TECH Plug-in ongekend veelzijdig.

De nieuwe CAPTUR E-TECH Plug-in is uitgerust met de nieuwe E-TECH Plug-in-motor. Dat betekent een benzinemotor, een elektrische motor en een innovatieve versnellingsbak. Renault maakt hierbij gebruik van technologie uit de reeds bestaande elektrische auto’s en natuurlijk de Formule 1. Ontdek ook de Mégane Estate E-TECH Plug-in Hybrid.

* Op basis van WLTP kan er tot 65 km elektrisch worden gereden. De actieradius is afhankelijk van diverse factoren zoals de plaats van gebruik, rijstijl, weersomstandigheden en de belading van de auto.

Vrijblijvende offerte