Distributieriem


Vervang hem tijdig

Een essentieel onderdeel van elke automotor is de distributieriem. Deze riem is gemaakt van hittebestendig rubber waarin glasvezel en kevlar zijn verwerkt. Toch is de distributieriem onderhevig aan slijtage. Van buitenaf is dat niet zichtbaar, totdat het te laat is.

Voor een grote meerderheid van onze modellen schrijft Dacia voor dat de distributieriem om de vijf jaar of om de 120.000 km vervangen moet worden (afhankelijk van welke limiet als eerste wordt bereikt).

Waarom moet de distributieriem vervangen worden?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel voor de juiste werking van de motor. Ondanks dat een distributieriem een behoorlijk aantal jaren en kilometers meegaat, is deze aan slijtage onderhevig aangezien deze constant in beweging is terwijl uw motor draait. Wanneer de distributieriem niet tijdig vervangen wordt kan deze breken. Dit kan leiden tot een ernstig beschadigde motor of defecten waardoor de auto niet meer kan rijden. Gevolg van deze defecten zijn torenhoge kosten. U kunt dit voorkomen door de distributieriem tijdig door ons te laten vervangen

Waarom uw distributieriem/set laten vervangen bij Dacia Nieuwendijk?

Het vervangen van een distributieriem is een complexe handeling waarvoor de vaardigheden en de expertise van de Dacia dealer vereist zijn.

Bij Dacia Nieuwendijk bent u zeker van de laagste prijs voor het vervangen van uw distributie set. Vindt u een aanbieder die de distributieset (distributieriem, multisnaar, spanrol, looprol en eventueel krukaspoelie + montage) goedkoper aanbiedt, dan krijgt u het verschil terug! Wij vervangen de distributieset volgens de officiële reparatie richtlijnen van Dacia, bovendien krijgt u garantie gedurende de komende looptijd.*

Wij weten als geen ander welke onderdelen gemonteerd moeten worden en welk speciaal gereedschap wij moeten gebruiken. Door deze kennis bent u verzekerd van een juiste montage van de distributieriem.

Vraag offerte aan

Wat moet er naast de distributieriem nog vervangen worden?

Kort samengevat dienen de volgende onderdelen, naast de distributieriem zelf, conform fabrieksvoorschrift vervangen te worden:

  • De spanrol
  • De looprol van de distributie (afhankelijk van het motortype)
  • De bout van de krukaspoelie
  • De krukaspoelie voor de hulporganen (afhankelijk van het motortype)
  • De aandrijfriem, de spanrol en de looprol van de hulporganen (afhankelijk van model en motortype)

Contact opnemen met Dacia Nieuwendijk

Is uw auto binnenkort 5 jaar oud of bereikt hij 120.000 km dan kunt u contact opnemen met ons voor een vrijblijvende offerte en/of afspraak. Wij staan u graag te woord en kunnen u meer uitleg geven over de vervanging van deze zeer belangrijke onderdelen.

Neem contact op

* Klant krijgt prijsgarantie op het vervangen van de distributiesnaar set volgens de officiële reparatie richtlijnen van Dacia.
Voorwaarden Prijs/Kwaliteit garantie: • Dacia Nieuwendijk moet het prijsverschil kunnen controleren door middel van een officiële prijslijst, advertentie of andersoortige schriftelijke bevestiging van de goedkopere aanbieder. Deze aanbieder is een BOVAG-gerelateerd bedrijf en/of onderdeel van een garage keten. • Laagste Prijsgarantie is niet van toepassing op al reeds vervangen distributiesets. • De laagste Prijsgarantie is alleen van toepassing op prijsverschillen vanaf € 15,00. • Laagste prijsgarantie geldt uitsluitend voor particulieren en MKB. Invloeden van buiten af zijn uitgesloten