Tips & Tricks
Hoe houd je je auto betrouwbaar?


Hoe houd je je auto betrouwbaar?

Hoe vaak moet uw auto naar de garage? Dat scheelt nogal per model. U vindt het onderhoudsschema in het instructieboekje van de auto. De meeste auto’s geven een melding op het dashboard als het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Sla liever geen onderhoudsbeurten over om geld te besparen. U bent uiteindelijk veel duurder uit als kleine gebreken te laat worden opgemerkt.

Bij een kleine beurt ververst de monteur onder meer de olie, vervangt het filter en kijkt naar onderdelen als remmen, uitlaat, accu en lichten. Bij een grote beurt worden onder meer ook het koelsysteem en de wielophanging gecontroleerd. Bovendien krijgen de remmen een schoonmaakbeurt en worden bougies, lucht- en brandstoffilters vervangen. Zorg ervoor dat u tussen beurten door regelmatig zelf uw banden, verlichting, oliepeil en uw koel- en ruitenwisservloeistof controleert.

Wanneer u bij ons een afspraak maakt voor onderhoud bespreken wij vooraf met u welke onderhoudsbeurt gewenst is en welke kosten ermee gepaard gaan. Dat voorkomt verrassingen achteraf.

APK is geen onderhoud
APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van uw auto. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie. Belangrijk om te weten: de APK is alleen een controle op veiligheid en milieu en géén onderhoudsbeurt. Laat uw auto dus buiten de APK om altijd goed onderhouden volgens het boekje. Er kan immers ook vlak na een APK  een gebrek ontstaan. De keuring kan door ons wel gecombineerd worden met een onderhoudsbeurt.

meer over onderhoud
Terug naar overzicht