Laatste nieuws
Blijf altijd op de hoogte


MICRA krachtiger, zuiniger en met automaat

Nissan introduceert een nieuwe motor in de Micra. De 0,9-liter benzinemotor maakt plaats voor de nieuwe 1.0 IG-T met meer vermogen. Tegelijkertijd presenteerde Nissan de sportief uitziende N-Sport-uitvoering.

Een nieuwe motor en nieuwe uitvoering voor de Nissan Micra, het assortiment van de kleinste Nissan ziet er ineens heel anders uit. De 0.9 benzinemotor maakt plaats voor de nieuwe 1.0-motor, die is ontwikkeld in samenwerking met Renault. De IG-T-motor heeft een vermogen van 100 pk, 10 pk meer dan de motor die hij opvolgt. Ook de trekkracht is toegenomen, van 140 naar 160 Nm. Tegelijkertijd zijn het verbruik en de CO2-uitstoot verminderd, de Micra stoot tot wel 15 g/km minder CO2 uit.

De 1.0 IG-T wordt standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, maar kan ook voorzien worden van een CVT-automaat.  Nissan grijpt de introductie van de motor aan om de isolatie van de motorruimte en wielophanging te verbeteren, zodat er minder rijgeluiden het interieur binnendringen.

Wij hebben een demo MICRA met automatische transmissie voor u klaarstaan. Kom langs in Uithoorn en ontdek of u deze MICRA net zo plezierig vindt rijden als wij!

Terug naar overzicht