Laatste nieuws
Blijf altijd op de hoogte


Nieuwendijk levert 6 elektrische Renaults aan Gemeente Amstelveen

Sinds eind december 2020 rijdt een nog groter deel van het wagenpark van de gemeente Amstelveen 100% elektrisch. De zes elektrische personenauto’s bestaan uit 5 elektrische Renault Twingo’s en 1 elektrische Renault ZOE, die wij hebben mogen leveren!

Onze collega Rob Kniep heeft de sleutels van de elektrische Renault’s mogen overhandigen (of eigenlijk overgooien 😉) aan Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid bij D66. Deze elektrische Twingo’s en ZOE zullen de oude dienstauto’s vervangen die op fossiele brandstoffen reden. Om de auto’s op te laden zijn er 10 nieuwe laadpalen geplaatst.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: ‘Dit is een mooie stap in de verduurzaming van ons wagenpark. Bij de vervanging van onze dienstauto’s en buitendienstwagens gaan we, waar mogelijk, over op 100% elektrisch rijden. Volgend jaar wordt het wagenpark nog verder verduurzaamd. Dan worden er nog 35 bedrijfswagen vervangen door elektrische voertuigen wat zorgt voor een CO₂-besparing van 71%’.

We zijn trots om naast het onderhoud van alle Renaults van de Gemeente Amstelveen, ook deze nieuwe auto’s aan ze te mogen leveren. Veel (elektrisch) rijplezier!

Terug naar overzicht