Laatste nieuws
Blijf altijd op de hoogte


De nieuwe Dacia Spring, in een notendop

Begin april maakten wij kennis met de nieuwe Dacia Spring. Nog steeds de meest betaalbare elektrische auto van Nederland, maar dan in een nieuw stoer jasje. Hoewel de Dacia Spring al een top auto was, is er in de nieuwe variant een hoop vernieuwd of verbeterd. Wat er allemaal nieuw en beter is, dat vertellen we je graag in een notendop.

 

Uitvoeringen, actieradius en prijzen
De gloednieuwe Spring zal in twee uitvoeringen verkrijgbaar zijn: 45 pk variant en de 65 pk, daarin is niets anders dan de vorige versie van dit model. Voor de 65 pk variant zal er een DC charger beschikbaar zijn die de auto van 20% naar 80% oplaad in 38 minuten. Aan de actieradius, tot 305 km WLTP, is niets veranderd.
Een nieuw jasje vraagt om nieuwe kleuren, dat zijn er voor de nieuwe Spring zelfs twee: Brick Rouge en Beige Safari. Voor wie liever een andere kleur auto rijdt, geen zorgen. Ook de vertrouwde Spring-kleuren zullen beschikbaar blijven: Lightning Gris, Lichen Kaki, Slate Blue en Kaolin White. De nieuwe Spring is nu al te bestellen. Voor de 45 pk variant betaal je €18.950,-. Voor de 65 pk variant is dat ietsjes meer, namelijk €19.950,-.

 

 

Essentieel, maar dan cool
De nieuwe Dacia Spring belichaamt nog steeds de essentie van Dacia: kwalitatieve auto’s, zonder overbodige toeters en bellen. Dat betekent dat er in de nieuwe Spring enkel essentiële rijhulpsystemen zijn toegevoegd, maar dan wel cool! Zo heeft de Dacia Spring bijvoorbeeld een volledig nieuw digitaal dashboard, een nieuw 10-inch multimediascherm en een nieuw Advanced Driver Assist System. Dat is niet het enige wat nieuw is aan de Dacia Spring. Het stuur is nu ook in hoogte verstelbaar, je kunt je spullen gemakkelijk en veilig vervoeren dankzij het nieuwe YouClip systeem en de 65PK variant van de nieuwe Duster rijdt op 15-inch wielen, in plaats van 14-inch. Enkele verbeterde essentiële rijhulpsystemen zijn de airco met een nieuwe bediening, een b-segment kofferbak en verbeterde connectie services met nieuwe features voor de navigatie.

 

Stoer en outdoor
Dacia is in de basis een outdoor merk. Dat vraagt om stoere eigenschappen, die gelukkig in de nieuwe Spring ook zijn toegevoegd. Zo heeft de nieuwe Spring een E-shifter als versnellingspoke, die het schakelen makkelijker maakt en zorgt voor betere prestaties en brandstofefficiëntie: handig voor lange of uitdagende ritten. Mocht je met de Spring op avontuur zijn, dan komt de nieuwe Vehicle to Load functie vast van pas. Dit maakt het mogelijk om kleine apparaten zoals je telefoon op laptop op te laden door je auto middels bidirectional laden. Ook de aerodynamica van de Spring heeft een upgrade gehad, zodat dat de Spring een stuk efficiënter rijdt.
Veel nieuwe of verbeterde eigenschappen dus voor de Spring! Hebben we na al deze informatie je interesse gewekt? Kom dan eens langs in één van onze showrooms. Onze verkoopadviseurs vertellen je graag meer.

 

Terug naar overzicht