Laatste nieuws
Blijf altijd op de hoogte


Laat uw ruitenwissers niet verwaarlozen

Uit onderzoek van Markteffect in opdracht van BOVAG blijkt dat 96% van de Nederlandse automobilisten de ruitenwissers te laat vervangt. Met de herfst in volle gang en de winter in aantocht zijn ze echter van cruciaal belang voor de verkeersveiligheid.

Wanneer is het tijd om mijn ruitenwisserbladen te vervangen?
Wij raden u aan om elke 12 tot 15 maanden deze onderdelen te vervangen, aangezien ruitenwissers zijn gemaakt van rubber en het weer in al zijn facetten effect heeft op de slijtage ervan. Slechte wissers verminderen zicht bij slecht weer, vooral ‘s nachts wanneer het zicht al slecht is. Slecht zicht betekent meer risico in het verkeer voor u en voor anderen om u heen.

In extreme gevallen kunnen slechte ruitenwisserbladen de voorruit ook meer beschadigen. Als ze al lang niet vervangen zijn, kan het rubber scheuren zodat het metalen frame van de wissers over de voorruit glijdt. Dit veroorzaakt directe schade aan de voorruit en in dat geval zal het glas vervangen moeten worden, want dergelijke schade kan niet hersteld worden.

De wissers zijn niet langer bruikbaar wanneer ze sporen van water achterlaten, een waas achterlaten op het glas, beginnen te “springen” of vreemde geluiden beginnen te maken. Dat zijn allemaal signalen die aangeven dat uw ruitenwissers toe zijn aan vervanging.

Het vervangen van Renault ruitenwisserbladen bij Nieuwendijk is voordelig en volgens een vaste prijs, welke per model verschilt. Op de website van Renault kunt u zien wat het kost voor uw auto – ga hier naar het overzicht.
Wij monteren de nieuwe set gratis. Uw service adviseur vertelt u er graag meer over!

Terug naar overzicht