Laatste nieuws
Blijf altijd op de hoogte


De succesvolle samenwerking tussen G4S en Renault Nieuwendijk

“Nieuwendijk is niet zomaar een leverancier, maar een echte partner die ons helpt bij het oplossen van uitdagingen.”

Wat begon als een zoektocht naar een nieuwe dealerpartij, groeide uit tot een hechte samenwerking die de uitdagingen van G4S, marktleider in beveiliging, perfect oplost. Inmiddels heeft Renault Nieuwendijk al ruim 300 voertuigen aan G4S geleverd, variërend van bedrijfswagens tot personenauto’s. Wij mochten Maaike Hofwijk – van Hemmen, Fleet manager Europe & NL van G4S interviewen over onze succesvolle samenwerking. Benieuwd naar hoe Nieuwendijk bijdraagt aan het succes van G4S? Lees snel verder!

Hoe is de samenwerking tussen G4S en Nieuwendijk tot stand gekomen?
“In 2018 waren wij op zoek naar een nieuwe dealerpartij die ons kon helpen om ons bestaande uitlever- en afnameproces te versimpelen. Zo zijn we in gesprek gekomen met Renault Nieuwendijk,” vertelt Maaike Hofwijk – van Hemmen. “Het was belangrijk om een partner te vinden die het hele proces kon overnemen en optimaliseren, wat Nieuwendijk perfect heeft gedaan.”

Wat zijn volgens jou de belangrijkste voordelen van het werken met Nieuwendijk?
“Nieuwendijk biedt ons een totaalpakket aan diensten. Onze voertuigen worden door hen volledig klaar voor gebruik gemaakt. Dit omvat de bestickering, inbouw van telematica, en het toevoegen van alle benodigde uitrusting die wij nodig hebben bij onze diensten. Ze brengen de nieuwe voertuigen naar onze vestigingen en nemen de oude mee terug. Daarnaast zorgen ze ook voor de ontstickering van oude voertuigen, recyclen ze onze spullen waar mogelijk en zorgen ze voor de afmelding van onze voertuigen bij de leasemaatschappij. Dit zorgt voor een enorm efficiënt proces en ontzorgt ons enorm.”

Kun je een voorbeeld geven van een situatie waarin Nieuwendijk een cruciale rol speelde in het operationele succes van het beveiligingsbedrijf?
“Er zijn veel voorbeelden, maar het zit ‘m vooral ook in de kleine dingetjes. In een situatie waarin bijvoorbeeld een voertuig van locatie A naar B moet worden verplaatst wordt er altijd meegedacht. Nieuwendijk regelt dit snel en efficiënt. Ook bij adhoc situaties kunnen we altijd op hen rekenen. Ze zijn niet zomaar een leverancier, maar een echte partner die meedenkt en ons helpt bij het oplossen van uitdagingen.”

Zijn er specifieke services of voorzieningen die Nieuwendijk aanbiedt die de samenwerking extra waardevol maken voor jullie?
“De turn-key solutions die Nieuwendijk biedt, zijn voor ons van grote waarde. Zelfs als de voertuigen niet bij Nieuwendijk vandaan komen, kunnen we gebruikmaken van hun diensten. Dit zorgt voor een helder overzicht en een efficiënte planning, wat ons werk een stuk makkelijker maakt.”

Hoe reageert Nieuwendijk op eventuele noodsituaties of dringende reparatieverzoeken van jullie?
“De kwaliteit van ons wagenpark is van cruciaal belang. Als onze wagens niet rijden, kunnen wij onze klanten niet bedienen. Nieuwendijk neemt onze verzoeken serieus en zoekt altijd naar de best mogelijke oplossing. Dit geeft ons het vertrouwen dat we altijd op hen kunnen rekenen, zelfs in noodsituaties.”

Wat zou je andere bedrijven adviseren die op zoek zijn naar een vergelijkbare zakelijke relatie met Nieuwendijk?
“De one-stop-shop die Nieuwendijk biedt, waarbij alle diensten van voertuiglevering tot onderhoud op één plek worden aangeboden, is hun grootste kracht. Dit zou ik zeker aanbevelen aan andere fleetmanagers. Kwaliteit is belangrijker dan alleen kostenbesparing. Wij sturen 51% op kwaliteit en 49% op kosten, want tijd is ook geld. Liever snel en goed dan goedkoop en onbruikbaar.”

Geweldig dat G4S zo positief is over Renault Nieuwendijk als betrouwbare en efficiënte partner. Omgekeerd is dat niet minder, wij zijn er trots op dat we kunnen bijdragen aan het succes van dit mooie bedrijf.

Op de foto zie je links Martijn van Kampen, business manager van Renault Nieuwendijk en Maaike Hofwijk – van Hemmen fleetmanager van G4S.
Rechts op de foto Lisette Nieuwendijk van Renault Nieuwendijk en Martijn Ouwehand van G4S.

Terug naar overzicht