Onderhoud en service
Tips & Tricks


 • Maak jouw auto klaar voor de lente!

  De lente staat voor de deur, wat betekent dat het tijd is om je auto goed te checken en voor te bereiden op veranderende weersomstandigheden. Eén van de belangrijkste aspecten van het voorjaarsonderhoud is de zorg voor je banden. We geven je graag enkele essentiële tips zodat jij – ook in de lente – veilig de weg op gaat.

   

  Lees verder
 • Blijf koel: 3 redenen waarom jij je airco moet laten checken

  De lente is inmiddels in volle gang. Terwijl wij ons voorbereiden op warmer weer, is het ook verstandig om je auto hierop voor te bereiden en je airconditioning te laten checken. Voor iedereen die zich afvraagt waarom dat nodig is, hier zijn drie redenen om jouw airco te laten checken.

   

  Lees verder
 • Valentijnsdagspecial: zo word je weer verliefd op je auto!

  De eerste maanden gaat het vanzelf. De vlinders dartelen rond in je buik en je wilt je nieuwe liefde het liefst aan iedereen laten zien. Helaas wordt dit na een tijdje vaak minder. Hoe word je weer verliefd op je auto? Met Valentijnsdag in het verschiet geven we jou de beste tips!

   

  Lees verder
 • Elektrisch rijden: 3 fabels ontkracht

  Elektrisch rijden is in opmars. De technologie wordt steeds beter en we kiezen vaker voor duurzaam. Toch bestaan er nog veel misverstanden over elektrisch rijden. Tijd om een paar fabels uit de wereld te helpen.

   

  Lees verder
 • Met de auto op wintersport: dit is waar je op moet letten

  Het wintersportseizoen is in volle gang. Ben jij ook van plan om op de latten de piste te begaan – en ben je van plan om daar met de auto naartoe te rijden? Dan zijn er een aantal dingen waar je op zult moeten letten. We geven je graag een paar handige tips om veilig én voorbereid op wintersport te gaan.

   

  Lees verder
 • Vermoeidheid achter het stuur: hoe je dit gevaar kunt voorkomen.

  Vermoeidheid achter het stuur is een serieus onderschat gevaar. Het kan iedereen overkomen, en de risico’s zijn vergelijkbaar of zelfs groter dan die van dronken of afgeleide chauffeurs. Maar hoe herken je vermoeidheid en wat kun je ertegen doen?

   

  Lees verder
 • winterbanden of allseasonbanden

  Winter- of allseasonbanden: wat is beter?

  Het kiezen tussen winterbanden en allseasonbanden kan een uitdaging zijn. Het is een vraag die automobilisten wel vaker aan ons stellen en waarvan het antwoord kan verschillen. Laten we in dit artikel dieper ingaan op de verschillen en overwegingen zodat jij na het lezen een gedegen keuze kunt maken.

  Lees verder
 • EHBK: Eerste Hulp Bij Kou

  Koude autostoelen, condensatie op de ramen en een ijzig stuur: wanneer de nachttemperaturen ver onder nul duiken, is een bijna bevroren auto-interieur verre van comfortabel. Niet enkel is kou en vorst oncomfortabel, het kan ook gevaarlijk zijn om onvoorbereid de weg op te gaan. Graag geven we je 5 handige tips om je auto de barre winter probleemloos door te laten komen.

   

  Lees verder
 • De 10 beste tips voor het onderhoud van je auto

  Je kunt veel zelf doen om de levensduur van je auto te verlengen.
  Sterker nog: goed auto-onderhoud is  niet ingewikkeld en hoeft al helemaal niet duur te zijn.
  Wat je zelf kunt doen om je auto goed te onderhouden? Lees hier de 10 tips!

   

  Lees verder
 • Elektrische auto kopen, waar let je op?

  Elektrisch rijden is steeds populairder. Logisch, want het is schoon, milieuvriendelijk en de gebruikskosten zijn lager. Maar waar let je op bij de aanschaf van een elektrische auto?

  Lees verder
 • Check je bandenspanning

  Dit lijkt een voor de hand liggende, maar het is nog steeds een punt dat door veel mensen over het hoofd wordt gezien. De juiste bandenspanning is cruciaal voor een optimaal weggedrag van uw auto. Ook is het van belang voor een laag brandstofverbruik, een lage bandenslijtage, en de veiligheid van de bestuurders en overige bestuurders op de weg.

  Lees verder
 • Houd je auto schoon

  Wie houdt er niet van een schone, glimmende auto? Het geeft meer rijplezier en rijdt beter. En er zijn nog meer redenen te benoemen om de auto goed schoon te houden. Om deze redenen houd je het hele jaar de auto schoon!

  Lees verder
 • Tank op tijd!

  De brandstofprijzen zijn nog steeds enorm hoog. Hierdoor stel je jouw bezoekje aan de pomp het liefst zo lang mogelijk uit. Maar hoe schadelijk is het om pas te tanken wanneer je auto bijna geen benzine of diesel meer heeft?

  Lees verder
 • Hoe houd je je auto betrouwbaar?

  Natuurlijk wilt u op uw auto kunnen rekenen. Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Om dit te voorkomen is preventief onderhoud heel belangrijk.

  Lees verder
 • Neem je fiets veilig mee

  Neemt u uw fiets mee achterop de auto, zorg er dan voor dat u de juiste fietsendrager kiest voor het gewicht van de fiets.

  Lees verder
 • Hoe zorg je goed voor je airco?

  Hoe moet je eigenlijk omgaan met de airconditioning van je auto? Vergt dat veel onderhoud, hoe gaat het in zijn werk en wat zijn de kosten? Wij geven u graag advies…

  Lees verder
 • In welke omringende landen zijn winterbanden verplicht?

  In Nederland is het niet verplicht om op winterbanden te rijden. Omdat deze regels per land verschillen, maakten wij een overzicht van de regels voor het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen per land.

  Lees verder
 • Een frisse wind door je Dacia, doe nú de gratis Airco Check!

  Een wandeling door de natuur of genieten van de zon op het terras. Frisse lucht doet altijd goed. Daarom is het belangrijk om de airco van je Dacia goed te onderhouden met een servicebeurt op zijn tijd. Zodat je ook in jouw Dacia kunt genieten van dezelfde frisse lucht als erbuiten.

  Lees verder